Tischler Csaba jó formában érzi magát az őszi versenyszezon előtt

2021, Augusztus 30 - 08:15

Tischler Csaba jó formában érzi magát az őszi versenyszezon előtt

Finisbe fordult Tischler Csaba két éve tartó felkészülése, az Ozorán élő és Simontornyán Berek Gáborral készülő 44 éves testépítő egyre jobb formában érzi magát az őszi versenyszezon előtt.

„Hosszabbra nyúlt a felkészülésem, mint terveztük, a szponzorommal úgy állapodtunk meg két éve, hogy idén tavasszal fogok versenyezni, ám a pandémia miatt nem így lett” – árulta el a Prémium Média & Sport Management érdeklődésére Tischler Csaba.

A koronavírus-járvány miatt a tavaszi versenyszezont törölték, így Csaba legközelebb szeptember végén a Kriko Kupán fog versenyezni, majd október közepén a FitParádén, november elején pedig a Superbodyn méretteti meg magát.

„Hat nap edzem egy héten, a lábat ketté szedtem combfeszítőre és combhajlítóra, minden izomcsoportot hetente egyszer edzek meg, kivéve a hasat és a vádlit. Hatszor minimum másfél órát edzem, a vasárnap a pihenésé. Most már a súlyok csökkentése, az ismétlésszám emelése szükséges” – engedett betekintést a felkészülésébe a rutinos testépítő.

„Az utolsó három hónap a diétás időszak, az a felkészülés egy adott versenyre. Ezt előzi meg egy tömegnövelő időszak. Túl sok súlyt nem szedtem fel, 12 hétnek elég kell lennie, hogy versenyformába kerüljek szeptember 26-ára, a Kriko Kupára. Ezt amolyan főpróbának szánjuk, az igazi megmérettetés a FitParádé lesz, addig viszont még rengeteg idő van” – folytatta Tischler Csaba, aki még nem tudja, idén lehetősége lesz-e kipróbálni magát nemzetközi versenyen.

„A szénhidrátot egyelőre nem vettem el, próbálom minél később csökkenteni a bevitelt, hogy az izomból minél kevesebbet veszítsek. A forma nem követeli, hogy drasztikusan csökkentsem, nem sok zsír van rajtam, éles a forma. Szeptembertől fogok keményebben beleállni a diétába. Most már hetente két kardióedzést csinálok, minél kevesebb önsanyargatással próbálom a legjobb formát elérni” – magyarázta.

„Én szívesebben versenyzek a fiatalokkal, elindulok a bodybuilding kategóriában, és a masterben is, ami a negyven éven felüliek kategóriája. Ott nem szívesen indulok el, sok esetben nincs elég versenyző. Nyertem már úgy versenyt, hogy nem indult el más. Ebből nem tudunk tanulni, ezért is szeretem a fiatalokkal összemérni magam, közöttük jó eredményt elérni nagy dolog. Az ember minden versenyen első szeretne lenni, de persze vannak észszerűségi határok. Szeretnék mindenhol dobogós eredményt elérni. Ez saját és szponzor szempontból is fontos lenne, ez nagyban befolyásolja majd a sportban eltöltött elkövetkezendő évek számát” – zárta szavait.