Bordás Dorina HSMA Powergirl elsőre egészen Balázsékig húzta a kamiont!

2020, Június 11 - 10:33

Bordás Dorina HSMA Powergirl elsőre egészen Balázsékig húzta a kamiont!

Pénteken 8:45-kor élő interjú a Rádió1 műsorában!!!

(A műsorterv változhat, annak függvényében, hogy a rádiósok egyes blokkokat mennyi ideig taglalnak)

Bordás Dorina (fotó: Prémium Média & Sport Management)

Először indult, egyből aranyérmet szerzett a kamionhúzó hölgy

Nem a győzelemért, sokkal inkább a verseny öröméért mérkőzött meg a többiekkel a jászberényi Bordás Dorina, aki még újoncnak számít az erősportok világában.

8,8 tonnás traktort kellett elhúznia azoknak a lányoknak, akik a női kategóriában próbáltak szerencsét az idei HSMA Erős Emberek Kamionhúzó Liga első fordulóján az Aquaworld Kupán. A rendezvényen, aminek az Aquaworld Resort Budapest adott otthon, és a Prémium Rendezvényszervező Zrt társszervezésében valósult meg, idén rekordmennyiségű, összesen 25 versenyző indult a különböző kategóriákban.

Ami a férfiakat illeti, könnyűsúlyban (110 kg alatt) kilencen mérték össze az erejüket, nekik a traktorhúzást pótkocsival kellett teljesíteni. Ezt leggyorsabban az abonyi Jancsovics Tivadar hajtotta végre. A nehézsúlyban ezúttal Zichyújfalui Vass István vitte el a pálmát a nagy esélyes derekegyházi Véró Alex elől.

HSMA ErősEmberek Kamionhúzó Liga 1. forduló – Aquaworld Kupa nevezett versenyzői (fotó: Prémium Média & Sport Management)

A női kategória idén indult először, és rögtön olyan győztest köszönthettünk, aki először próbálta ki magát az erősportok világában: a jászberényi Bordás Dorina teljesítette a leggyorsabban a 20 méteres távot, lekörözve ezzel a battonyai Varga Fanni Rebekát, a salgótarjáni Juhász Dórát és a budapesti Kapuszta Hannát. A dobogósok bejutottak az őszi döntőbe, a következő forduló a tervek szerint Szegeden lesz majd. 

“Nagyon erős volt a mezőny! Még csak azt sem hittem volna, hogy elsőre dobogós helyezést szerzek, így óriási pozitív meglepetés volt a győzelem” – meséli a mindössze 21 éves hölgy, aki tavaly csöppent bele a HSMA világába.

De hogy viszonyulnak az emberek egy kamionhúzó lányhoz?

Kamionhúzás hámmal (fotó: Prémium Média & Sport Management)

“Alapvetően elég megosztó az erősport. Sokan gratulálnak és támogatnak. Persze, akadnak negatív szemléletű emberek is, de velük nem foglalkozom. Én ilyen vagyok, és a lényeg, hogy ez a sportág nekem rengeteg örömet ad!” – foglalta össze a győztes.

Dorina kézilabdával kezdte, ezt a sportot azonban egy fájdalmas sérülés miatt kellett félbehagynia: ekkor a lábában az összes szalag elszakadt. A balesetet egy év rehabilitáció követte, amíg kénytelen volt nélkülözni a mozgást. Amikor azonban felépült, újult lendülettel vetette magát a sportba. Ezúttal már az erőemelés felé fordult, amiben keményen edző családtagjai is inspirálták.

Kamionhúzás kötéllel (fotó: Prémium Média & Sport Management)

“A versenyre nem készültem külön, a megszokott heti három edzésemet végeztem ebben az időszakban is. Úgy gondolom, a masszív testalkatom is hozzájárulhatott a sikerhez” – mondja Dorina, aki most már minden nap a saját családja által működtetett edzőteremben végzi a megszokott gyakorlatokat: felhúzást, fekvenyomást, guggolást. A lendülete töretlen, hiszen a napokban a békésszentandrási HSMA Girlpower U70 Trophy versenyen is kipróbálja magát

“A versenyzéssel nem volt más célom, mint az élményszerzés és a tapasztalatgyűjtés. Számomra hatalmas motiváció találkozni azokkal, akik szintén ezt a sportot űzik: odajönnek, ellátnak jó tanácsokkal és ismeretlenül is szurkolunk egymásnak. Ez a legfontosabb, nem a győzelem!” – mondja Dorina.

B. I.