Erőemelés: Negyedszázados szakmai tapasztalattal segítene Berke Lóránd

2021, Február 10 - 09:27

Erőemelés: Negyedszázados szakmai tapasztalattal segítene Berke Lóránd

Az igazolási könyveket kiváltó mobilapplikáció további fejlesztésére, a sportág népszerűsítését szolgáló kommunikációs megállapodások tető alá hozására, valamint újabb Magyarországon rendezett nemzetközi versenyekre készül a negyed évszázada a sportágban dolgozó Berke Lóránd, aki elindul a Magyar Erőemelő Szövetség elnöki tisztségéért. Programja a nemzetközi tapasztalatok átvétele mellett a kommunikációs, PR-marketing eszközök kiemelt használatával tenné szélesebb körben ismerté és elismerté a hazai erőemelést.

Berke Lóránd elnökjelölt

A sportágat versenyzőként 25 éve, Masters-szövetségi kapitányként több mint tíz éve szolgáló Berke elárulta, egy percig sem volt számára kérdés, hogy az előző elnök, Rónaszéki András januári, tragikus halála után minden lehetséges módon segítse a szövetség munkáját.

„Két ciklusban voltam az elnökség tagja, bele láttam az elnökség mindennapi munkájába és úgy érzem, hasznosan segítve a sportolókat. Megismertem sok kiváló szakembert és a hozzájuk tartozó értékes, tehetséges versenyzőket. Őket szeretném segíteni a jövőben is. Rónaszéki András elnökünk halála megrázta a hazai erőemelővilágot. Nemzetközi bíróként hatalmas megbecsülést és elismerést szerzett a hazai szövetségnek is. Halála után a legfontosabb az volt, hogy minél gördülékenyebb legyen az átmeneti időszak. Az elnökség sikeresen lezárta a 2020-as esztendőt, egyúttal előkészítette a következő évet” – mondta a döntés hátteréről.

IX. Prémium-RAW OB díjátadó – szervező: Delta Testépítő Klub és a Prémium Média, Sárbogárd

Berke úgy érzi, ötszörös fekvenyomó magyar bajnokként, Európa-bajnoki negyedik helyezettként sportolói, szövetségi kapitányként, a 18 éve sikeresen működő Marvel Team Sport Egyesület alapítójaként, valamint a 2019-es győri Masters Európa-bajnokság közreműködőjeként sportvezetői szempontból is jó rálátással bír a hazai erőemelés helyzetére. „A szövetség elnöki szerepe nemes szolgálat számomra és nem hatalom” – írja programjában is.

A dokumentum kiemelt célként jelöli meg az utánpótlás-nevelés népszerűsítését, szélesebb körű támogatását; fontos feladatként a tehetségkutató-versenyek rendezését. Emellett a kiemelt versenyzők számára biztosítandó még jobb feltételek biztosítását. A klubok és versenyzők további motiválására új – más hazai sportágakban már működő – egészéves pontversenyt vezetne be, ennek alapján a legeredményesebb egyesületek az év végén plusz díjazásban részesülnének.

Erőemelő Masters Európa-Bajnokság, Győr

„A hazai fekvenyomás a világ élvonalába tartozik, a hölgyek csapatban 2017-ben első, 2018-ban második helyezést értek el. A Prémium Médiával együtt megrendezett Masters Eb is rendkívül sikeres volt, az európai szövetség 5-ből 4.62 pontra értékelte a rendezést, amely kimagasló. Ezen az úton szeretnénk tovább menni. A felelősség nagy, hiszen a Nemzet Versenysport-szövetségtől minden eddiginél nagyobb anyagi támogatást kapunk az évre” – tette hozzá.

Az elnöki program kitér a paraerőemelők helyzetére, a bírók továbbképzésére, új vizsgarendszerére és a díjazásuk bővítésére. Továbbá a szövetség hatékonyabb működése érdekében szélesítené a főtitkár ügyintézési és képviseleti körét, pontosítaná az elnökség tagjainak feladatkörét.

„Reklámok, pályázatok, saját termékek, versenyzők és klubok számának növelésével elérhető lenne a MERSZ bevételeinek növelése is” – vallja Berke, programja szerint pedig egészen apró lépésekkel is jelentős presztízsnövekedést könyvelhetne el a hazai erőemelés. Ilyen a versenyek dijátadóinak standardizálása, például az érmek, kupák méretének meghatározása. De a szövetség honlapjának megújítása is. A programról összességében elmondható nagy hangsúlyt fektet a kommunikációra, a PR-marketing eszközök bevonásával a sportág népszerűsítésére.

A lépések egyértelmű célja, hogy az erőemelés a televíziók számára is eladhatóbbá váljon, amely szélesebb körű ismertséget biztosítana a versenyzők és edzők számára – egyúttal vonzóbbá téve őket a szponzorok, támogatók előtt. A modernizálás és hatékonyságnövelés jegyében Berke plusz források bevonásával fejlesztené az előző év végén tesztelt és bevezetett mobilapplikációt, amely a versenyengedélyt váltotta le.

„Az elnökség januárban elfogadta az alkalmazás használatát, így teljes egészében kiválthatta a kékkönyvet. Az erőemelők online, az applikáción keresztül intézhetik a versenyengedélyükkel kapcsolatos teendőket, és terveink között szerepel ennek bővítése. Emellett szeretnénk edzésvideókat készíteni, új kommunikációs eszközök használatával népszerűsíteni a sportágat. Elárulhatom, jelenleg is tárgyalunk egy kereskedelmi csatornával a sportágat népszerűsítő, bemutató magazinműsorról. Az elsődleges szempont, hogy minél több fiatal mellett minél több támogatót is bevonjunk ebbe a csodálatos sportágba” – tekintett előre.

Hozzátette, Rónaszéki András emléke előtt egyórás, a sportágban betöltött szerepét bemutató műsorral szeretnének adózni. Emellett hosszútávú célja, hogy minél több nemzetközi erőemelő-megmérettetést hozzanak Magyarországra.

„Csak arra bátoríthatok minden klubot, hogy éljen a szavazati jogával és vegyen részt az elnökválasztáson” – biztatott voksolásra Berke Lóránd.

Prémium Média