Strongman: a mádi kolosszus bravúros 4. hellyel debütált a BL-ben!

2021, Augusztus 4 - 15:22

Strongman: a mádi kolosszus bravúros 4. hellyel debütált a BL-ben!

A többszörös magyar bajnok Juhász Péter a nemzetközi erősport-sorozat finn állomásán kapott bizonyítási lehetőséget, s a tizenkét fős mezőnyben csupán másfél ponttal maradt le a dobogóról. A kiváló teljesítményt követően a Prémium Médiának mesélt a megszerzett tapasztalatokról és a jövőbeli terveiről.

„Ez karrierem eddigi csúcspontja. Itt nem nagyon lehet taktikázni, például volt az első nap, 180 kilogrammos golyó 130 centis állványon – életemben sosem raktam még fel, most felraktam háromszor, egyszer kicsúszott az állvány előtt, s még ötödször is ölbe vettem. Értékes visszajelzés volt: talán nem rossz az a teljesítmény a nemzetközi szinthez sem, amire képes vagyok, de mindenben rá kéne tenni még picit, hogy igazán jó legyen. Ehhez viszont kellenek az ilyen versenyek, itt lehet fejlődni” – értékelte élete első Strongman Champions League-részvételét a többszörös magyar bajnok Juhász Péter.

A mádi kolosszus a Prémium Médiának mesélt először a hazaérkezést követően a Finnországban szerzett tapasztalatairól, ahol újoncként óriási bravúrt elérve negyedik helyet szerzett a kontinens legjobbjait felvonultató tizenkét fős mezőnyben.

A kétnapos, összesen nyolc számból álló versenyhétvégét a hetedik helyen kezdte. A második nap aztán jóval jobban alakult a számára – végül csupán másfél ponttal maradt el a dobogótól. Kellett ehhez, hogy lett riválisa, Maris Krievelis az utolsó számban hibázzon és nulla pontot szerezzen, de a saját jó teljesítménye is: a két szombati pakolószámban egyaránt részmásodik tudott lenni, ami rendkívül erős hajrát ért. Eredményeivel a szervezők és a résztvevők elismerését is kivívta.

„Az első nap volt, aki vissza sem köszönt, aztán az első versenynap végére már többen odajöttek érdeklődni, hogy ki vagyok, honnan jövök, hogy kerültem ide. Innen jutottunk el odáig, hogy a zárórendezvényen néhányakkal egészen reggel hatig beszélgettünk a sportág lehetőségeiről a különböző országokban. Őszintén mondom, úgy érzem, jól sikerült bemutatkozáson vagyok túl. Előzetesen ennél kevesebbet is elfogadtam volna, főleg, hogy kézsérüléssel utaztam és emiatt fájdalomcsillapítóval kellett versenyeznem” – mondta Juhász Péter, aki egy alkalommal a helyi egészségügyi csapat hatékony segítségére is szorult.

Érdekes volt szembesülni a méretekkel is – emelte ki a 130 kilogramm körüli versenysúlyával idehaza a nagyobb termetű versenyzők közé tartozó Juhász.

„Rögvest a szállás recepciójánál találkoztam Mika Törrővel, aki a mezőny egyik legjobbjának számít és ezt a fordulót is megnyerte. 205 centi és jelenleg olyan 190 kilogramm. Egy fejjel nagyobb, mint én, s amikor megláttam, olyan érzésem lett, mintha csak turistának jöttem volna. Ránézel és aztán konstatálod, hogy vele akarsz versenyezni. Nézel rá, aztán magadra és azon gondolkodsz, hogy most ebből mi lesz? Viszont ez a hétvége is bebizonyította, hogy lehet valaki statikailag nagyon erős, kényes az egyensúly, az izomtömeg és a kellő dinamika közt, vannak azok a feladatok, ahol egyáltalán nem igaz, hogy a méret a lényeg...”

S hogy lesz-e folytatás SCL-ben?

„Egyelőre a szervezők részéről nem hangzott el semmilyen ígéret, de bízom abban, hogy lesz még lehetőség arra, hogy visszatérjek a Bajnokok Ligája mezőnyébe. Ez a negyedik hely egy nagyon jó bemutatkozás, és egy percig sem aggódom amiatt, ha újra lehetőséget kapok és esetleg picit hátrébb végeznék. Azt hiszem, hogy ebben a mezőnyben, ha valaki konstans a negyedik-nyolcadik helyen tud zárni, az óriási teljesítményt nyújt. A következő forduló Bukarestben, Romániában lesz. Bízom abban, hogy a földrajzi közelség is a kezemre játszik, és újabb meghívást kapok” – tekintett előre

Juhász, akinek addig is lesz feladata bőven idehaza. Augusztus 6-án Siófokon folytatódik a Közép-Európai Erősember-szervezet (CESA) égisze alá tartozó Prémium Liga – ezúttal már az 5. fordulóval.

„Az előző két fordulóban nem voltam a legkoncentráltabb. Ilyen szempontból is jól jött ez a finnországi verseny – végre kicsit ki tudtam söpörni a gondokat a fejemből és újra csak a versenyre koncentrálni. Ezt szeretném megismételni a Prémium Ligában is és egy jó teljesítménnyel visszaszerezni a vezetést az összetettben” – tette hozzá a sorozat címvédője.