Erősport: Bordás Dorina a Prémium csapatában

2021, Augusztus 24 - 08:39

Erősport: Bordás Dorina a Prémium csapatában

A sportolónő augusztus elején néhány perc különbséggel nyert női erőemelő- és kamionhúzó-versenyt is a siófoki Muscle Beachen.

Emlékezetesre sikerült az augusztus első fele Bordás Dorina számára. A sportolónő előbb néhány perc különbséggel nyert erőemelő-, majd kamionhúzó-versenyt, majd nem sokkal később hivatalossá vált, hogy a Prémium Média & Sport Management által támogatott versenyzők közt folytatja a 2021–2022-es versenyidényben. S hogy mi a következő cél? Szeptemberben Miskolcon rendeznek erőemelő-világbajnokságot...

„Szoros volt a program, de végül kis segítséggel minden összejött” – tekint vissza augusztus első hétvégéjére Bordás Dorina, aki szó szerint néhány perc különbséggel nyert saját súlycsoportjában erőemelőversenyt, majd lett a legjobb a kamionhúzó hölgyek között. Mint felidézte, harmadik sikeres kísérlete után éppen csak letette a 160 kilogrammos súlyt a dobogón, már kiáltották is a nevét a Scitec Muscle Beach túlsó szegletében berendezett kamionhúzásnál: „Önmagamhoz képest kifejezetten gyors kocogás és két korty víz után vettem fel a hámot” – összegezte ma már mosolyogva a történteken.

A 22 esztendős jászberényi versenyzőt ez sem zökkentette ki, magabiztosan nyerte a kamionhúzást, ahol ezúttal egy 7,5 tonnás járművet kellett megmozgatni. Az erőemelésnél más volt a helyzet, legfőbb riválisával egyaránt 160 kilóig jutottak – ilyenkor a nevezési súly dönt, aki a mérlegelésen könnyebb volt, azé az előkelőbb helyezés. S Dorina volt a könnyebb – 80 dekával.

No de honnan is jött számára az erősportok iránti szenvedély?

„Édesapám testépítőként versenyzett, a bátyám pedig különböző küzdősportokban jeleskedett. Én sokáig kézilabdáztam, ám egy térdszalagszakadás miatt abba kellett hagynom. A rehabilitáció alatt nem terhelhettem a lábamat, így maradt az erősítés, ez adta az első komoly lökést” – meséli, hozzátéve, hogy szerencsés helyzetben volt, hiszen odahaza családi vállalkozásként konditermet üzemeltetnek.

„Sokan gratulálnak az eredményeimhez, még ha néhányak reakciójából úgy is tűnik, megosztó, hogy egy fiatal lány az erősportok felé fordul. De számomra az a fontos, hogy soha ennyire nem kapcsolt ki még egyetlen sport sem, amit űztem. Őszinte örömet okoz, akár az erőemelés, akár a kamionhúzás – és ez nem csak a jó eredmények miatt van így” – teszi hozzá Dorina.

Az elmúlt években befektetett munka megtérülni látszik, miután az első versenyszezonjában elért jó eredményekkel felhívta magára a figyelmet, Bordás Dorina a 2021–2022-es évadot a Prémium Média & Sport Management kiemelt sportolójaként versenyezheti végig.

„Nagy lehetőség ez számomra, huszonkét évesen az első ilyen jellegű megállapodásom. Remélem, hogy a teljesítményemmel, az eredményeimmel rászolgálok majd a bizalomra. Biztos vagyok abban, hogy a Prémium támogatása új lehetőségeket nyit majd a számomra. Várom a következő időszakot, bőven akadnak előttem fontos célok. Bízom abban, hogy a Prémium segítségével még sikeresebben tudom majd összehangolni a tanulmányaimat, a munkát és a sportot.”

A következő nagy cél már adott: a 2020 őszétől a pandémia miatt elhalasztott miskolci erőemelő-világbajnokságot idén szeptemberben tartja meg a borsodi megyeszékhely.

„Szerintem, ha ki tudom hozni magamból a maximumot, akkor a mostani 160 kilogrammon még tudok javítani felhúzásban, a 170 kiló mindenképpen bennem lehet. Guggolásban a rekordom 135 kilogramm, idén ebben a számban még nem versenyeztem, de az edzések alapján az a terv, hogy ezúttal ez lesz a kezdősúlyom és innen megyek majd felfelé” – tekintett előre a Prémium új támogatottja.