Újabb sikeres testépítőt támogat a Prémium Média Sport Management

2021, December 4 - 21:10

Újabb sikeres testépítőt támogat a Prémium Média Sport Management

Egy 28 esztendős testépítő a Prémium Média legújabb támogatott versenyzője. Bartók Dáviddal a kezdetekről, korábbi eredményeiről és jövőbeli terveiről beszélgettünk.

„Akármiben is kapok támogatást, az nekem segítség, mert az építőiparban festőként dolgozom. Minden egyes apró segítséget nagyra értékelek” – jelentette ki a Prémium Média Sport Management érdeklődésére Bartók Dávid, aki 14-15 évesen kezdett otthon edzeni.

„Apukámmal közösen készítettünk súlyzókat. Másfél évig edzettem otthon, addigra szedtem egy kicsit jobban össze magam, mert vashiányos, gyengécske gyerek voltam. Aztán kezdtem a sárbogárdi konditerembe járni. Az évek során sikerült egy olyan testet, izomzatot építeni, hogy komolyabb szintre léphettem. A versenyzéssel komolyabban öt éve foglalkozom. Sánta Tamásnak nagyon jó szeme van ehhez, neki jelentős múltja van, mint testépítő, erőemelő. Ő látott bennem fantáziát” – magyarázta a testépítő, aki az idei Superbodyn Athletic kategóriában első lett, majd azt követően a WABBA világbajnokságon 11 versenyzőből 5. helyezést ért el.

Dávid a testépítés mellett sokáig focizott is, azonban olyan izomzatra tett szert, hogy hátvédként sem tudott úgy mozogni, ahogy elvárták volna tőle. „Két és fél éve egy megye II-es meccsen lett egy keresztszalag-szakadás a jobb térdemben elől és hátul is. Ezt még mindig megszenvedem, mert nem tudtam még rászánni fél évet, hogy meg tudjam csináltatni és kipihenjem ezt a sérülést. Az orvos azt mondta, ezt előbb utóbb mindenképp meg kell csinálni” – árulta el Bartók Dávid, aki az elkövetkezendő években még inkább együtt élne ezzel a problémával, mert nagy ambíciói vannak testépítőként.

„Úgy érzem erőm teljében és nagyon jó formában is vagyok. Három-négy éven belül meg tudom valósítani a nagyobb céljaimat, addig nem szándékozom meghátrálni, megállni. Ez egy Mr. Olympia lehet, amely a világ egyik legnevesebb versenye klasszikus testépítésben. Nagy esélyt látok arra, hogy ez sikerüljön. Heti öt edzésem van, általában az nem nagyon számít, mikor érek haza. Az edzésekre úgy tekintek, mint egy második műszak. Ledolgozom a napi 8-10 órát, megfürdök, eszek, aztán megyek a székesfehérvári Cutler edzőterembe, vagy a sárbogárdi Delta Testépítő Klubba. Ahhoz, hogy még komolyabb eredményeket érjek el, több pihenésre lenne szükségem, hogy jobban regenerálódjon az izom. Emellett jobb ételekre, több húsra lenne szükségem. Ha ez a két alapvető dolog megvan, akkor a jó edzés már szinte hab a tortára, hogy olyan szép izomzatot érjek el, hogy a neves versenyzőkkel felvegyem a versenyt. Ha az embernek gondmentes napjai vannak és egészséges, akkor nincs lehetetlen, csak tehetetlen” – zárta szavait a sportoló.