Az FTC öregfiúk 4–1-es gálával „avatták” az új kanizsai sportcsarnokot

2021, December 20 - 07:54

Az FTC öregfiúk 4–1-es gálával „avatták” az új kanizsai sportcsarnokot

Egy héttel a hivatalos átadó után a Ferencváros és a Nagykanizsa legendái csaptak össze a Kanizsa Arénában. Szimbolikus, hogy az élet úgy alakította, hogy a 4–1-es zöld-fehér sikert hozó gálameccs első gólját az a Keller József szerezte, aki pont kanizsai születésű.

December 4-én avatták, egy héttel később pedig már tömegsportrendezvénynek, gálameccseknek adott helyszínt a Kanizsa Aréna. A december 11-ei Sportfesztiválon a helyiek teqball, dartsfoci és billiárdfoci tudásukat is összemérhették, ha pedig az aktív programok közepette kissé megfáradtak, úgy a lelátóra ülve sem kellett unatkozniuk: a délután egyik kiemelt programjaként a helyi erökből álló Nagykanizsa Allstara Ferencváros 1995-ös csapatára épülő FTC Öregfiúk együttessel mérkőzött meg.

„Évente 25–30 hírverő meccset játszunk, ezzel országszerte népszerűsítve a klubot, és reményeik szerint örömet okozva a drukkereknek. Mindenhol nagy szeretettel fogadnak minket, Nagykanizsa pedig különösen kedves város a számunkra, mivel Keller Józsi innen származik” – mondta Bánki József, a zöld-fehérek háromszoros ezüstérmes középpályása. A napjainkban televíziós szakértőként, újságíróként dolgozó Bánkiról az is kiderült, szintén kötődik Kanizsához, ugyanis anno itt töltötte a katonai szolgálatát.

Az élet úgy alakította, hogy a gálameccs első gólját épp a „hazai pályán” szereplő vendég, azaz Keller József szerezte. A vendégek négyese, aki ezúttal a csapatkapitányi karszalagot is megkapta, közvetlen közelről lőtt a kanizsai kapuba. Az első félidő még egy-egy gólt hozott mindkét oldalon, így 2–1-es FTC előnnyel fordultak a felek. A második játékrészben már csak a zöld-fehérek találtak a kapuba, akik így magabiztos, 4–1-es sikerrel vették ki a részüket a gálából.



A Sportfesztiválon a Prémium Médiaválogatott, a Polgármester Allstar-válogatott és Parlament válogatottja szintén pályára lépett, míg az Aréna mellékcsarnokaiban Katus Attila fitneszedzést tartott, Szilágyi Vilmos testépítő személyreszabott testedzési tanácsokat adott az érdeklődőknek, Galambos Péter Európa-bajnok evezősünk az evezős ergométeren mozgatta meg a vendégeket miközben Véró Alex világkupa-győztes bothúzó-, valamint a Közép-Európai Erősember-szervezet, azaz a CESA-R tagjai Erősember bemutatót tartottak.

A Kanizsa Aréna 15 milliárd forintból, jelentős állami támogatással épült fel, ezzel, mint Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője fogalmazott, a helyiek többévtizedes álma valósult meg.

„Ez a mi arénánk, egy karácsonyi szeretetdoboz, melyet mi tölthetünk meg tartalommal” – mondta a Sportfesztiválon a Prémium Médiaválogatott meghívott kapusaként aktív szerepet is vállaló polgármester, Balogh László.