A múlt klasszis kézilabdázói és a jövő bajnokai is bizonyítottak a Kanizsa Arénában

2022, Január 26 - 12:56

A múlt klasszis kézilabdázói és a jövő bajnokai is bizonyítottak a Kanizsa Arénában

Könnyűsúlyú erősember-bajnokság, kosárlabda-bemutató, kanizsai kézilabdalegendák, no meg megannyi interaktív program – így festett a második Sportfesztivál a tavaly decemberben átadott Kanizsa Arénában.

Szombaton már kora délelőtt kinyitotta kapuit a Kanizsa Aréna, amely a második Sportfesztiváljának adott otthont. Az egésznapos rendezvényen a könnyűsúlyú erősemberek mellett a kosár- és a kézilabda játszotta a főszerepet, miközben az Animal Cannibals tagjai, Ricsipi és QkaMC feleltek a jó hangulatért, a mérkőzések előtt és alatt pedig Dj Revolution,Dj Györemix és Dj Peppinozenélt.

„Mindenki nagy örömére rendkívül jól sikerült a sportfesztivál, a strongmanek és a nagykanizsai legendákat felvonultató kézilabda-gálameccs egyaránt sok érdeklődőt vonzott. Büszkék vagyunk arra is, hogy a Prémium Médiaválogatott és a Zenészválogatott gálameccsére olyanok fogadták el a meghívásunkat, mint Kállay Saunders András, Smithmusix vagy T-Danny, akiről kiderült tényleg nagyon jó barátságban van a kosárlabdával” – értékelte a napot a főszervező Prémium Média &Sport Managementsportmenedzsere, Botka István.

A gálameccs és a FaceTeam nevű akrobatikus kosárlabdacsapat látványos bemutatója után a kézilabdázóké lett a főszerep a centerpályán. A nyolcvanas-kilencvenes évek ikonikus kanizsai kézilabdázói léptek parkettre a Médiaválogatott tagjai ellen. A hazai csapat olyan játékosokat vonultatott fel, mint az Olajbányászt 28 éven át szolgáló Gombor Ágnes, a szintén az NB I-ben bizonyító Horváthné Vass Beatrix, Pintér Jolán, Sulyok Csabáné, Juhász Irén, Tóth Tünde, az Izzó SE-t is megjárt Kiss Melitta és Horváthné László Renáta, a napjainkban a Zalamegyei Kézilabda-szövetség elnökeként tevékenykedő Szloboda Judit, valamint a 38-szoros válogatott Mátyás Auguszta.

„Jó élmény volt újra találkozni, kicsit átélni az öltözői légkört. Sokunknak hiányzott már ez az élmény – mondta a gálameccs kapcsán az olimpiai bronzérmes kanizsai klasszis, Mátyás Auguszta. – Már most megbeszéltük egymással, hogy mindenképpen lesz folytatása, legkésőbb egy év múlva szeretnénk ismét együtt játszani. Remélem, hogy nemcsak mi, hanem a közönség is élvezte a találkozót” – tette hozzá az ötszörösNB I-es gólkirálynő, aki azért megjegyezte, a mérkőzés miatt létrehozott közös chatcsoportban csaknem mindenki sajgó izmokról számolt be vasárnap reggel – ám mindezt áldásos fáradtságként élték meg a csapattagok.

A szombati Sportfesztivált a magyar férfi serdülőválogatott és a szlovén korosztályos csapat összecsapása zárta. Iváncsik Tamás együttese 32–28-ra verte a vendégeket. Gazsó Péter kiemelkedő teljesítményt nyújtott, tíz góllal járult hozzá a győzelemhez és a kanizsai nézők öröméhez.



További fotók: