Tavasszal megnyitotta kapuit a Szilágyi Muscle Factory

2021, Július 10 - 09:15

Tavasszal megnyitotta kapuit a Szilágyi Muscle Factory

Tízéves testépítő karrierrel a háta mögött Szilágyi Vilmos Székesfehérváron megnyitotta saját edzőtermét, a Szilágyi Muscle Factoryt.

Szilágyi Vilmos gyermekként több sportágban is kipróbálta magát, 16 évesen végül a testépítés mellett tette le a voksát. „Nagyon magamnak való, zárkózott tinédzser voltam, ez a közeg volt az, ahol megtaláltam magamat, illetve ahol felkaroltak, a koleszos edzőteremben segítséget kaptam – kezdett bele a múltidézésbe a Prémium Média & Sport Management érdeklődésére. – A focisták között inkább a külsőségek számítottak, én pedig nem voltam menő. Az is tetszett, hogy nem másoktól függök, hanem csak a saját teljesítményemtől. Egy hét után eldöntöttem, hogy profi testépítő szeretnék lenni. Négy évre rá versenyeztem először, onnantól kezdve nem volt leállás.

A második szezonom, 2017-ben volt a legjobb, akkor majdnem minden versenyt megnyertem, ahol elindultam. A romániai Pro Nutrition GP-t meg tudtam nyerni, az nagy élmény volt. Voltam az amatőr olimpián Londonban, az Arlold Classicon Barcelonában. Nem mindenhol értem el kiemelkedő eredményt, de rengeteg tapasztalatot szereztem” – ismertette sportolói pályafutását a 26 éves testépítő, aki később edzőként is elkezdett tevékenykedni.

„Elkezdtek tanácsokat kérni tőlem és azt vettem észre, elég jól el tudom mondani, hogy mit, hogy kell csinálni. Gyerekkoromban nagyon zárkózott voltam, de ez teljesen átfordult a sporton belül. Jólesett az, hogy sokan megkerestek, hogy a tudásommal segítsem őket. Mondhatni, nem is én akartam ezt, hanem a környezem hozta ki belőlem” – jelentette ki Szilágyi Vilmos, akinek sportolói és edzői karrierje is a székesfehérvári Cutlerben kezdődött.

„Ahová elértem, az annak köszönhető, hogy ott lehetőséget kaptam. Először recepciós voltam, majd végig jártam a ranglétrát” – mondta Szilágyi Vilmos, akinek a koronavírus-járvány közben fogalmazódott meg a fejében, hogy saját termet nyisson.

„Minden edzőterem bezárt, én sem tudtam dolgozni. Böröcz Gábor barátomnak van egy 120 négyzetméteres, berendezett pinceszintje, megkérdeztem tőle, hogy privát formában lejárhatnék-e oda készülni. Ahogy lehetőség nyílt rá, vendégeket is fogadtam, s úgy láttam sokkal inkább ragaszkodnak hozzám, mint a teremhez. Később elgondolkodtam azon, miért ne lehetne egy saját helyem, Gábor pénzügyileg segített ebben, nélküle ez nem valósulhatott volna meg. Kitaláltam a brandet, a nevet, most pedig már minden megy a maga útján” – folytatta Szilágyi, aki saját termében súlyzós edzéseket tart funkcionális és szabadtestsúlyos gyakorlatokkal kiegészülve.

„Privát edzőtermi szolgáltatást indítottam, csak azok tudnak bejönni, akik időpontot egyeztettek és személyi edzésen vesznek részt. Sokan nem szeretik, ha nézik őket, nem elégedettek még magukkal. Egy prémium kategóriájú edzés árába belesűrítettük a teremhasználatot, a személyi edzést, az üdítőt, a törölközőt, a táplálékkiegészítőket. Van gyógytornász szolgáltatásunk is, én abban hiszek, hogyha bejön egy kliens, akkor ne kelljen külön elmennie máshova, megkapjon mindent egy helyen, amire szüksége lehet. Van még egy személyiedző hölgy kolléga, lehet, hogy lesz még egy edző, ennél több biztosan nem, mert tíznél több személy nem fér el kényelmesen a stúdióban. Mi nem a mennyiségre, a minőségre próbálunk rámenni” – zárta szavait.

További részletek: www.szilagyivilmos.com