Erősport: „fél lábbal” is nyert, karnyújtásnyira az összetett arany Molnártól

2021, Augusztus 30 - 08:46

Erősport: „fél lábbal” is nyert, karnyújtásnyira az összetett arany Molnártól

Az indulása is kétséges volt, végül mégis magabiztos sikert ért el Molnár Zsolt a Prémium Liga 6. fordulójában. Az erősemberek „Aquamanjét” a hét közepén kificamodott térde sem akadályozta meg abban, hogy Balatonlellén favorithoz méltó teljesítményt nyújtson.

Óriási lépést tett az összetett bajnoki cím felé Molnár Zsolt. A bölcskei erősember a verseny előtt edzésbalesetet szenvedett, kifordult a térde, ezért bizonytalan volt, hogy egyáltalán részt vehet-e majd a Prémium Liga 6. fordulóján. Végül vállalta a kockázatot – és nyert.

„Pénteken még azt mondtam, 70 százalék, hogy indulni tudok. Fájt a térdem, de igyekeztem pihentetni, két napon át merevítőt hordtam, bandázzsal, elszorítva viszont úgy éreztem, használható lesz a lábam, így is lett” – mesélte az előzményekről Molnár a Prémium Média érdeklődésére. Hozzátette, mivel a „vizes helyszíneken” évek óta kimagaslóan szerepel, nem akarta kihagyni egyik kedvenc fordulóját.

Talán az óvatosság eredményezte, az első versenyszámban, az óriás egykezes nyomósoron Molnár még csak az ötödik eredményt érte el, míg a mezőny legjobbja az évadban csupán másodszor „rajthoz álló” Sebestyén János volt (10 ismétlés). A bajnoki összetettben legnagyobb riválisnak számító Juhász Péter sem startolt jól, mindössze hatodik lett a számban...

A folytatásban viszont érvényesült a papírforma, az autófelhúzás kivételével, amelyben Hegedűs Ádám lett a legjobb, a Sebestyén, Molnár, Juhász trió oda-vissza előzte egymást. Végül az utolsó szám előtt Molnár Zsolt másfél pontos vezetésre tett szert, így taktikai előnybe került – pontosan tudta, hány ismétlésre lesz szüksége ahhoz, hogy megőrizze az első helyet.

„Mögöttem van már annyi rutin, hogy ilyen helyzetben, főleg sérült térdel, már-már féllábúként, ne erőltessem túl magamat. Nyolc ismétlésig jutottam a kőgolyóval, ennyit is lőttem be magamnak előzetesen. Most nem kellett több” – tette hozzá higgadtan a mezőny második legidősebb versenyzőjének számító Molnár.

S hogy mit hozhat a finálé?

„Biztos vagyok benne, hogy óriási csata lesz, Peti nem fogja feladni. De én sem. Nem is tehetem, mert az idő nem nekem dolgozik. Úgy állok hozzá, könnyen lehet, ez az utolsó nagy esélyem egyéni címet nyerni. Ezt a lehetőséget meg akarom ragadni!”

„Peti kiváló ellenfél, gyakran beszélünk, ő is tudja, mennyire nagyra tartom. Kétségtelen, hogy a következő évek legjobb versenyzője lehet idehaza, az a kaliber, aki nemzetközi szinten is képes helytállni. Az egész mezőnyre igaz, hogy fordulóról fordulóra egyre jobb teljesítményt nyújtanak a srácok. Elindult egy olyan folyamat a hazai bajnokságban, amit jó veteránként is megélni: egyre színvonalasabb, izgalmasabb versenyeink vannak. Biztos vagyok abban, hogy jövőre még szorosabb lesz a csata. Ez is azt mondatja velem: meg kell ragadnom ezt az esélyt, mert a dolgok nem abba az irányba mutatnak, hogy egykönnyen lesz még egy ilyen lehetőségem” – tekintett előre Molnár Zsolt.