Fitnesz: Kiss Anna már nem gondolkodik szünetben, „elkapta a flow”

2021, November 10 - 12:24

Fitnesz: Kiss Anna már nem gondolkodik szünetben, „elkapta a flow”

Már-már sorsfordító ősz végéhez közeledik Kiss Anna.

A Prémium Média & Sport Management által támogatott versenyző a koronavírus-válság miatti leállást követően nehezen vette fel ismét a ritmust – nyáron az élsporttól való visszavonulás is megfordult a fejében –, ehhez képest az idény fő versenyének kikiáltott INBA (Nemzetközi Naturál Testépítő-szövetség) világbajnokságáról egy második és egy ötödik hellyel tért haza. Mindez pedig új lendületet adott számára.

„Nem tudom, hogy honnan jön, de a versenyek előtt néhány nappal meg szoktam érezni, hogy ez most jól sikerül-e vagy sem. Bukarestbe pedig úgy indultam el, hogy éreztem, jól fog sikerülni” – idézte fel a világbajnokság előtti hangulatát Kiss Anna. A fitneszversenyző két kategóriában, a bikini modell és sportmodell mezőnyben is megmérettette magát, előbbiben vb-ezüstöt, a kalandból kipróbált sportmodell kategóriában pedig ötödik helyet szerzett – nem kis meglepetést okozva önmagának, illetve edzőjének, Németh Rékának.

„Alapból csak egy kalandnak szántuk a nevezést, a sportmodell kategóriában nálam jóval izmosabb versenyzők szoktak indulni, de azt láttuk az edzőmmel, hogy most vagyok annyira száraz, izmos, hogy egy próbát megérjen. Réka nem tudott kiutazni velem, így interneten követte az élő közvetítést, és szinte azonnal írt, hogy legyek biztos abban, egy nagyon erős mezőnyben sikerült bizonyítanom. Jó volt megtapasztalni, hogy a puszta izomtömeggel szemben jó szálkásítással, jó előadásmóddal és arányos izomzattal is fel lehet venni a versenyt.”

A budapesti versenyző a koronavírus-járvány első hullámaikor nemcsak a kényszerű leállással, az események elmaradásával, hanem magával a vírussal is megküzdött, ennek utóhatása pedig jó ideig elkísérte.

„Nehéz volt nyáron újra felvenni a ritmust. Azon gondolkodtam, ezt az idényt még végigcsinálom, utána viszont lehet eljött az idő, hogy máshová helyezzem a fókuszt. Abban biztosnak éreztem magamat, hogy tavasszal nem szeretnék versenyezni. Ehhez képest most mindent másként látok. Azt szokták mondani, tele hassal másként fest a világ, számomra hasonló élményt jelentenek a versenyen elért sikerek. Küzdelmes volt a mögöttem hagyott időszak, de az elmúlt időszak versenyek okozta öröme mindenért kárpótolt. Azt érzem, hogy újra elszánt és motivált vagyok. Elkapott a flow” – mesélte.

Az új lendülethez segítségére volt az úgynevezett flexibilis diéta is. A hagyományos fogyasztási módszerekkel szakítva egy telefonos applikáció segítségével figyelte a bevitt kalóriákat, így sokkal változatosabb étkezést engedhetett meg magának a felkészülési időszak jelentős részében.

„Persze az utolsó egy-két hét így is feszes diétával telt, de összességében sokkal jobban éreztem magam. A verseny előtti napon is nyugodt voltam. Egy nagyot aludtam – ilyenkor sosem állítok ébresztőt, hogy megadjam a szervezetemnek azt az alvási időt, amit csak igényel –, vittem füstölőt, filmeket, igyekeztem relaxálni. A verseny napja is jól indult, még ha korán is kell ilyenkor kelni. Hatórakor már elindultunk a versenyhelyszínre. A szigorú táplálkozás miatt oda kell figyelni, de szeretem kávéval indítani a napot, egy kis adag, feketén, cukor és tej nélkül jó alap a versenynaphoz” – árulta el a versenykulisszákról.

Kiss Anna a világbajnokságot követően a Superbody 2021-en is elindult, a versenyidény pedig még ezzel sem ért véget a számára, mivel november végén Prágában a NABBA International által szervezett Európa-bajnokságra utazik.

„Az idényt egy első hellyel indítottam, és azt szeretném, ha első hellyel is tudnám lezárni” – tekintett előre a versenyző.