A Kriko-kupával kezdődik Tischler Csaba idénye

2022, Szeptember 30 - 21:35

A Kriko-kupával kezdődik Tischler Csaba idénye

Több mint hathónapos felkészülés és egy rendkívül kemény tízhetes diéta végére ér hétvégén a testépítő Tischler Csaba. A Prémium Média & Sport Management kiemelt versenyzője szombaton a hódmezővásárhelyi Kriko-kupán, egy nappal később pedig Szegeden, a PCA Remzső Ferenc Classicon áll színpadra.

Elérkezett a versenyidény legfontosabb szakasza az ozorai testépítő, Tischler Csaba számára, hiszen hétvégén rögtön két versenyen méretteti meg magát, a Kriko-kupán és a Remzső Ferenc Classicon ráadásul egyaránt két kategóriában, a 40 év felettiek masters-mezőnyében, és a minden nevező számára elérhető openben is versenyezni fog. A kettő közül a vasárnapi megmérettetés különösen fontos lehet a versenyszezon további részére tekintve.

„Két hét pihenővel jön az idény fő versenye, Perfect Body Budapesten. Elméletileg ez jelenti majd az idény végét is. Ez ugyanakkor nem biztos, mert vannak reményeim, amiatt, hogy a vasárnapi Remzső Classic egyúttal kvalifikációs verseny is a novemberi angliai világbajnokságra is. Nem biztos, hogy beválogatnak, őszintén, még csak csalódott sem leszek, de ha mégis sikerülne, annak nagyon tudnék örülni” – mesélte terveiről Tischler.

„Reménykedem, mert az idei évem jól sikerült, izmosabbnak érzem magam a tavalyi idényhez képest, úgy tudtam megtartani az arányaimat, hogy sűrűbb lettem, ez bíztató. Határozottan úgy gondolom, jobb formában vagyok, mint az előző idényben. Ugyanakkor még csak tippelni sem mernék, mennyi esélyem van a világbajnokságra. Van remény, de nem akarom elbízni magam. Inkább a kemény munka jutalmaként tekintek arra, ha összejön. De ez nem biztos, pont olyan, mint a kutya vacsorája. A következő év ilyen szempontból fontosabb lesz, jövőre több nemzetközi megmérettetést is szeretnék megcélozni, de ehhez súlyos pénzek kellenek, ami a jelenlegi környezetben, a minket is komolyan sújtó infláció mellett egyáltalán nem könnyű kérdés” – tette hozzá.

Mint mondja, a növekvő költségek ellenére sem gondolkodott azon, hogy feladja az élsportot: „Imádom, amit csinálok, imádom, ahogy vér tódul az izmokba, imádom mindazt a kihívást, amivel a testépítés jár. Valóban nem egyszerű jelenleg, de senkinek sem az. Vállalkozóként igyekszem megtalálni az aranyközéputat, amikor jut elég idő az edzésre, a regenerálódásra és a munkára is” – mondta eltökélten Tischler Csaba.