A kor csak egy szám! Molnár Zsolt 42 évesen védett címet az erősemberek között

2022, Október 21 - 10:41

A kor csak egy szám! Molnár Zsolt 42 évesen védett címet az erősemberek között

Egyedüliként a teljes mezőnyben az idény mind a hat állomásán dobogóra állt, kiegyensúlyozottságának köszönhetően pedig megvédte címét a legjobb hazai erősemberek számára kiírt Prémium Ligában Molnár Zsolt. Siklóson egy harmadik hellyel tette biztossá a sikerét.

„Még utoljára meg szerettem volna mutatni, hogy lehet, hogy az ember 40 év feletti, de ez nem zárja ki azt, hogy erős is legyen” – mondta egy évvel ezelőtt Molnár Zsolt, miután megnyerte a Prémium Liga 2021-es kiírását. Az állítást sikeresen túl is szárnyalta, ugyanis nem csak egyszer sikerült bizonyítania, hogy 40 felett is szenzációs formára képes: a 2022-es idény utolsó fordulójában, Siklóson egy harmadik hely is elég volt számára ahhoz, hogy megvédje a címét.

Az előző szezonban mindössze fél pont döntött Molnár és legnagyobb riválisa, Juhász Péter között. Ráadásul a sorozatot szervező Közép-Európai Erősember-szervezet (CESA®) az idényrajt előtt a szervezet égisze alá igazolta a rendkívül jó adottságokkal rendelkező Véró Alexet is, akit sokan szintén aranyesélyesnek tartottak. Az első fordulók pedig a várt izgalmaknak megfelelően, a három favorit óriási csatáját hozták. Hogy ebből a csatából Molnár végül a tavalyinál jóval nagyobb fórral került ki, az a rutin egyértelmű diadala. Hol egyik, hol másik fiatalabb riválisa ugyan legyőzte, ő viszont versenyről versenyre hozta az ezüstöt, a kiegyensúlyozott teljesítmény pedig végül nagyon fontos pontokat hozott a konyhára.

„Már a téli felkészülésnél éreztem, hogy jó állapotban leszek, de fogalmam sem volt, hogy az idei mezőnyben ez mire lesz elég. A fiatalok nagyon sokat fejlődtek, Alex pedig minőségi igazolás volt, nem véletlenül vártunk a csatlakozására már rég. Nagyon erős volt a mezőny végig” – mondta a Prémium Média érdeklődésére a 42 esztendős bölcskei sportember.

Valóigaz, Véró a negyedik fordulóban Siófokon megsérült és ezt követően az idényhajrában nem is tudott részt venni, Juhász pedig a Bajnokok Ligája-sorozat miatt mulasztott egy fordulót, de Molnár a második versenynaptól kezdve¬– amikor még egyik ellenlábasa sem mulasztott versenyt – végig az élen állt.

„Ha azt érezném, az ölembe hullott az összetett győzelem, más lenne a siker íze, de szerencsére ez nincs így. A fiatalok, ha mondhatom így, oda-vissza gyepálták egymást, nekem pedig sokat segített a rutinom, így, ha bármelyikük hibázott, akkor ott voltam és az egyiküket rendre megelőztem” – mesélte a siker titkáról Molnár.

Hozzátette, a döntő nem alakult számára a legjobban, viszonylag nagy volt a szünet az augusztus végi mádi forduló és a mostani, siklósi záróhétvége között, ami megnehezítette a felkészülést.

„Nem volt könnyű kitartani a formát, azt gondolom, ha egy-két héttel korábban van a verseny, akkor jobban sikerült volna, bár Juhász Peti így is úgy is verhetetlen volt Siklóson. Őszinte leszek, most hasonló a dilemmám, mint tavaly ilyenkor volt: az eszem azt mondja, lassítani kellene, nem biztos, hogy hosszabb távon jó dolog, ha negyven felett is így hajtja magát az ember. De közben a szívem visz előre, és szeretnék még egy teljes idényt. Több mint húsz éve, hogy ez a sportág az életem része. Rengeteg dolgot köszönhetek neki, mind a jellememre, mind a baráti körömre óriási hatással volt: mondhatni, kaptam egy második családot. Egyébként is, hogy nézne ki, ha címvédőként visszavonulnék?” – mondta, megjegyezve, hogy most szeretné kiélvezni a sikert, pihenni egy nagyot és majd azt követően dönt a folytatásról.

Annyi biztos, hogy a Prémium Liga 2023-as kiírása sem lesz gyenge: a mostani szezon végén visszatért hosszú sérülése és műtétje után a mezőnybe – a szintén veterán, korábbi országos bajnok – Sebestyén János, várhatóan tavaszra Véró Alex is visszanyeri a formáját, s akkor még nem beszéltünk a jelenleg a Bajnokok Ligája Alanyában rendezendő szuperdöntőjére készülő Juhász Péterről.

„Jó kis csaták lehetnek belőle, ezért is mennék még előre” – tette hozzá esetleges jövő évi szerepvállalásával kapcsolatban Molnár Zsolt.

ERŐSEMBER-VERSENY PRÉMIUM LIGA 2022 / 6. ÁLLOMÁS, DÖNTŐ (SIKLÓS)
1.Juhász Péter 58,5 pont
2.Sebestyén János 44 pont
3.Molnár Zsolt 43 pont
4.Mészáros Dávid 41,5 pont
5.Boros Adrián 41 pont
6.Hegedűs Ádám 39,5 pont
7.Kovács Ferenc 39 pont
8.Borovszky Norbert 28,5 pont
9.Boros Szabolcs 26 pont
10.Horváth Tamás 21 pont
11.Pintér Péter 11 pont