Szintlépés előtt: Véró Alex és Deli Tamás Prémium-támogatott lett

2021, December 5 - 13:07

Szintlépés előtt: Véró Alex és Deli Tamás Prémium-támogatott lett

"Eddig gyerekcipőben jártunk, most szintet lépünk”
– mondta a Prémium Média Sport Managementtel kötött támogatói megállapodás után Deli Tamás, az erőemelőként és az erősember sportban is kiemelkedő tehetségnek tartott Véró Alex edzője. A két sportember, akik a jövő évi bothúzó-világbajnokságot is megcélozták a CESA, azaz a Közép- Európai Erősember-szervezet égisze alatt versenyeznek tovább.

Véró Alex tehetsége már tinédzserként megmutatkozott, a Nemzetközi Erőemelő-szövetség (IPF) junior-világbajnokságán kétszer is a legjobbnak bizonyult, emellett két junior Európa bajnoki címet is begyűjtött. Az alapok tehát adottak voltak az erősember-sport mihamarabbi kipróbálásához...

„Három éve készülünk együtt Alexszel. Fekvenyomó-versenyeken már előtte is remek eredményeket ért el, a teljesítményét látva azt éreztem, jó érzéke lehet az erősember sporthoz is, ő pedig néhány hétnyi közös munka után már bizonyította is multitalentumát” – idézte fel a bothúzásban világbajnoki címmel és több világcsúccsal is rendelkező Deli Tamás, honnan indult az együttműködés Véró Alex és ő közte.

Véró az elmúlt években – bármely szakágban is tette próbára magát – sikert sikerre halmozott: 2019-ben az év férfi bothúzójának választották Magyarországon, 2020-ban strongman év atlétája-díjat kapott. A bothúzó világkupa-sorozat több állomásán is a dobogó legfelső fokára állhatott.

A Deli Team derekegyházi versenyzője a korábbi években már kipróbálta magát a hazai erősport krémjét felvonultató Prémium Ligakupa-sorozatban is, ám a CESA megalapítását követő első idényhez nem csatlakozott. A lehetőségek úgy hozták, hogy az egyik rivális sorozatban szerepelt és szerzett bajnoki címet a 2021-es szezonban. Egyéni fejlődése érdekében azonban ő és edzője is úgy érezték, 2022-ben a legjobbak mezőnyében a helyük.

„Már idény közben érlelődött bennünk a gondolat, az évad végeztével pedig rögvest megkerestük a Prémium Liga szervezőit, hogy váltanánk. A tárgyalás egyáltalán nem volt hosszú, sőt! Kijelenthetem, a szponzorációs megállapodással jóval többet is kaptunk, mint az előzetesen reméltük volna. Alex felkészülése a jövőben jóval professzionálisabb lehet, mondhatnám azt is, eddig gyerekcipőben jártunk, most viszont szintet lépünk” – fogalmazott a megállapodás aláírását követően az edző.

S hogy milyen célok lebegnek Véróék előtt?

„A tehetsége adott ahhoz, hogy öt éven belül a nemzetközi mezőnyben is meghatározó eredményeket érhessen el. Nagyon szeretnénk elérni egy World’s Strongest Games kvalifikációt. Emellett a nyomásban és bothúzásban is a világbajnokságot célozzuk. Kétségem sincs afelől, hogy mindezt jól felépített, kitartó munkával Alex elérheti pár éven belül.”

Addig pedig olyan fontos állomások várnak a bothúzásban már most Európa-bajnoki 3. helyezett nehézatlétára, mint a már emlegetett Prémium Liga 2022-es idénye.

„Az első háromba szeretnénk bekerülni – folytatta Deli Tamás – persze ezt könnyebb mondani, mint megtenni. A bajnokság mezőnye rendkívül erős, és a kiélezett küzdelem miatt hétről hétre egyre jobbak lettek a hátunk mögött hagyott idényben is. Az látszik, hogy nagyon magas a színvonal – éppen ezért éreztük úgy, hogy Alex fejlődése szempontjából szükséges a váltás. A Prémium Ligában fordulóról fordulóra olyan megmérettetés vár majd ránk, amihez minden edzésen 100 százalék felett kell teljesítenünk” – tekintett előre Véró Alex mentora, aki edzői pályája mellett továbbra is aktív bothúzó, saját kategóriájában pedig szintén megcélozta a 2022-es nyári világbajnokságot.